duminică, 19 februarie 2012

Salata de sfecla rosie cu hrean


Timp de preparare: 20 de minute

Ingrediente:
-1,25 kg sfecla rosie
-70 gr hrean ras
-1 ceapa rosie
-1 1/2 linguri de ulei vegetal
-o lingura de semninte de chimen
-sare si piper negru proaspat macinat

Timp de gatiti: 45 de minute

Mod de preparare
Se pun sfeclele rosii intr-o oala cu apa rece, iar apoi se pun la fiert la foc mediu pentru aproximativ 35-40 de minute, timp in care oala ramane neacoperita. Apoi se lasa timp de 15 minute sa se raceasca putin. In acest timp se incalzeste uleiul intr-o cratita, se adacuga ceapa si se amesteca timp de 4 minute, dupa care se adauga si semintele de chimen si se amesteca inca pentru 2 minute. Acest amestec se combina cu hreanul si sfecla rasa, pana devine ca un intreg. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Salata se depoziteaza in frigider dupa ce a fost pusa intr-o cutie inchisa etans.

Un comentariu:

  1. mama ce bun blog. ah datorita blogului tau ma mentin in forma. dar stii? as da toti banii castigati la pariuri live pentru o prietena care sa gateasca asemnea minunatii doar pentru mine..

    RăspundețiȘtergere

dentist stomatologie cabinet stomatologic iasi stomatolog