sâmbătă, 7 mai 2011

Salata verde


    O adevarata sursa de vitamine si nutrienti, salata verde ajuta foarte mult la mentinerea unei greutati corporale normale, reducand considerabil riscul de obezitate. Cu cat salata este mai inchisa la culoare, cu atat este mai bogata in nutrienti, iar cu cat este mai mica si creata, cu atat este mai putin proaspata.

Ingrediente necesare:
- 5 capatani salata verde
- 35 - 40 g ulei
- 25 - 30 ml otet ori 50 g zeama de lamaie
- sare

Mod de preparare
Salata se spala foarte bine foaie cu foaie, preferabil in mai multe ape, iar inimile se taie in patru, apoi se adauga uleiul, otetul sau zeama de lamaie si sarea.

Dupa consum, puneti salata la rece si o consumati in maxim 24 de ore.

3 comentarii:

  1. Scuze pentru indrazneala, dar chiar sant curioasa, de ce trebuie evitata salata mica si creata?
    Pe curand.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am fost prea explicit, asa ca am editat postul. Se spune ca o salata mica si creata nu este prea proaspata, si are o valoare nutritiva redusa. O fi un mit? Cert este ca salata mica si creata nu are un gust prea bun, comparativ cu celelelalte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere

dentist stomatologie cabinet stomatologic iasi stomatolog